reacties boek Jiska


plaats hier uw reacties op het boek Jiska





















93 opmerkingen:

Anoniem zei

Nicolien heeft me fantastisch geholpen bij het maken van deze blog. Je bent geweldig meid!!

mam

Paul zei

Hallo Margreet! Een prima initiatief en helemaal van deze tijd! Zo kun je lezers de gelegenheid geven om te reageren. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen dat op een fijngevoelige manier zal doen, je stelt je hiermee ook kwetsbaar op. Maar dat geldt ook al voor het uitgeven van je boek; je gaat waarschijnlijk toch door veel emoties heen. Ik hoop en bid dat het getuigenis van Jiska door zal klinken, ook door ons boek, en dat mensen - net als Jiska - hun hoop mogen richten op Jezus Christus die voor al zijn kinderen een woning bij de Vader heeft bereid! Gods zegen, "je uitgever" ;-)

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Het boek in één adem uitgelezen!
Wat zou Jiska trots op je zijn!!!
En ja, zo komt er toch weer meer van haar droom uit.
Liefs, Coby

Anoniem zei

Hallo Han en Margreet,
Coby zei: Wat zou Jiska trots op jullie zijn. Nou wij (je familie) zijn het zeker ook!!
Gerard

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Ik kreeg het boek vanmiddag binnen en ben het gelijk gaan lezen en kon het niet wegleggen voor het uit was.
Ik ben erg onder de indruk en heb zakdoeken nodig gehad tijdens het lezen.
Ik ben erg onder de indruk van je kracht, persoonlijkheid en je geloof, ik ken je nu 5 jaar en weet eigenlijk pas sinds het laaste 1,5 jaar wat je hebt mee meegemaakt. Nu ik je boek gelezen is mijn respect en bewondering voor je alleen maar gegroeid. Ik ga het nu verder op me inlaten werken. Hopelijk spreek ik je snel weer. groeten Jos

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Allereerst vond ik het erg leuk jullie te zien vanmiddag...

Het boek....het is al uit..heel erg mooi geschreven.Je voelt alle emoties gewoon door je woorden,je verhaal.
Ik herinner me Jiska als een klein meisje die het super vond om naar de kinderboerderij te gaan,spelletjes te doen..Vond het ook een grote schok te horen dat ze zo ziek was.De keren dat ik haar tijdens haar ziekte heb gezien waren bijzonder.Ze was zo moedig..

Ik denk nog regelmatig aan haar en denk soms wel eens wat ze zou doen als ze nog had geleefd.

Ben erg blij dat ik jullie heb gevonden via internet en zo dit boek heb kunnen lezen.

Veel bewondering en respect naar jou/ jullie toe om deze enorme gebeurtenis met ons te delen.

Ik hoop dat veel mesnen steun aan je boek zullen hebben in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Heel veel liefs Nicole Stokhof-Nieumeijer

Anoniem zei

Lieve Margreet,

Vanmorgen heb ik het boek Jiska ontvangen en heb het in een adem uitgelezen. Ik heb het 4x even weg moeten leggen om mijn tranen te drogen, zo ging de hele geschiedenis weer leven. Beginnend na de dienst, zittend op het muurtje, bekertje koffie in onze handen. Hoe gaat het, vroeg ik... Niet zo goed. Johan is weer niet in orde en ook met onze Jiska gaat het niet zo lekker. Waarschijnlijk Pfeifer.
Ik vind het een prachtig boek geworden, waarin de kracht en het geloof van Jiska goed wordt weergegeven. Maar ook jullie worsteling en strijd wordt onverbloemd beschreven. Ik heb altijd al bewondering gehad voor je moed en geloofsvertrouwen, maar nu is dat alleen maar gegroeid. Ik ben er reuze trots op dat ik je mag kennen en van je bemoedigende woorden mag leren.
Ik bid dat deze getuigenis vele harten zal bereiken en aanraken. Dat een ieder die dit leest erachter komt, dat God in alle omstandigheden getrouw is aan zijn woord. Zoals ook in psalm 32 staat Mijn oog is op u gericht, Ik zal u raad geven en u de weg wijzen".
Wat heerlijk om te weten dat we Jiska straks terug zullen zien. Wat een feest zal dat zijn.
Slechts 1 dag zijn jullie van haar verwijderd en tot die tijd wil ik jullie zeggen... geniet van elkaar en met elkaar.
Dikke knuffel
Nel Bakker

Alide zei

Lieve Margreet,
Allereerst was ik zo blij dat ik samen met Ann, mijn schoonzus vanmiddag bij de presentatie van je boek was. Jouw verhaal, is haar verhaal...Moeders..
In je boek heb ik de pijn en de strijd gelezen, maar ook de hoop die voor ons ligt.
Margreet, ik weet zeker dat dit boekje een zegen zal zijn voor velen...een stuk herkenning, genezing...wie kent Gods wonderlijke wegen..Maar Jiska mocht een instrument zijn, en jij en jouw gezin.
Heel veel liefs en Gods liefdevolle armen om jullie heen...
Alide Parera

Anoniem zei

Lieve Margreet,

Gisteravond heb ik je boek in één ruk uitgelezen.

Omdat we toen zo intens met jullie hebben meegeleefd komen er door het verhaal weer vele herinneringen aan die spannende tijd boven.

Het is een open, eerlijk, en ontroerend boek.
Ik zal het zeker nog een keer gaan lezen!

Veel liefs voor jullie allemaal!

Ton van H.

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Wat een mooie dag was het gisteren bij Samma!! Het is zo bijzonder om je boek over JISKA in handen te hebben. Toen ik net nog even in de map 'Jiska' in mijn computer de oude mailtjes zat door te lezen kwam ik er één van jou tegen van 13 november 2000. Het ging over de reacties die er toen loskwamen.
Je schreef:
Daarnaast kunnen we zelf allerlei materiaal verzamelen en dat zonodig anoniem ook vermelden. De vraag komt nu wel bij me boven wat doen we hiermee? Het moet natuurlijk geen "bewijs materiaal" worden. maar misschien groeit er wel een boekje uit. (ik leid niet aan grootheidswaanzin toch?) wat in het kort haar verhaal verteld. Ik heb alle e-mail berichten over het verloop van haar ziekte nauwkeurig bewaard dus wie weet......
Nou voor ik echt op hol sla (Dat is trouwens mijn meisjes naam!!!!) stop ik nu met fantaseren, misschien kunnen we het er vrijdag over hebben?

We hebben het er die vrijdag over gehad en nog vele andere keren en nee, het was geen grootheidswaanzin, maar een droom die God in je hart had gelegd. En ja, Jiska is trots op je, dat weet ik zeker. Maar meer nog is het mijn en jouw verlangen dat dit boek tot zegen mag zijn voor heel veel mensen en dat onze blik gericht mag zijn op de Hemel.
liefs, Irene

Anoniem zei

Hallo Margreet
Gisteravond het boek in één keer uitgelezen. Ik ben erg onder de indruk! Het is een prachtig boek geworden!
Groetjes, Janneke

Anoniem zei

Ik was vorige week, tijdens de dienst al erg geraakt door het stukje dat je voorlas uit het boek.
Vandaag na de dienst was er de gelegenheid het boek te kopen en dat heb ik gedaan.
Vanmiddag ben ik er voor gaan zitten. Vol ontroering en met een brok in mijn keel heb ik het boek in een keer uitgelezen.
Ik zit nog niet zo lang bij de gemeente en heb Jiska niet gekend. Ik heb wel veel van haar gehoord via mensen die haar wel gekend hebben. En telkens weer kwam er dan in mij op : "Wow, wat een bijzonder meisje is dat geweest" en nu, nu ik het boek heb gelezen komt dat weer naar boven: "Wow, wat een bijzonder meisje".
Ik ben erg onder de indruk van haar geloofvertrouwen, wat mij enorm motiveert om nog meer op Hem te vertrouwen.
Ik hoop dat dit boek anderen ook zal motiveren, helpen of steun geven.
En dat wens ik voor jullie ook.

Groeten, Marleen van Dieren

Anoniem zei

Lieve Margreet en Johan.
Ik heb het gelezen en het was weer alsof het gisteren gebeurd is. Je hebt me weer meegenomen door die tijd. Het was niet nieuw want je was in die tijd ook al open over jezelf en alles wat er in die tijd gebeurde. Ik besefte wel weer hoe bijzonder het is dat je dat wilde delen met mij met anderen en dat jij je laat steunen. Zo zakelijk ben je dus niet.

Ik herkende je helemaal uit het boek, dat betekent dat het je dus gelukt is om jouw en jullie verhaal hebt kunnen weergeven. Heel knap.

Wederom heeft het me diep geraakt. Wat nieuw voor me was is het zicht op de moed en de kracht van Jiska. De enorme strijd die zij geleverd heeft en toen het onomkeerbaar werd met volle kracht en overtuiging naar het goddelijke perspectief.

Je hebt het niet mooier gemaakt dan het is en was maar dat maakt het sterk. Fijn dat je zo liefdevol over Johan en je dochters spreekt.

De vraag van kan er dan nog meer bij, dat is toch niet mogelijk, wij hebben toch genoeg zo? Is het dan nog wel eerlijk? Rauwe werkelijkheid en hoe overleef je dat en dan toch brokken en stukken vinden van het daarom.

Veel verdriet voor jullie allemaal, wat dat betreft heeft ieder van jullie levenslang. Ik vind het mooi dat jullie pogen te leven naar de maat die het leven jullie aangeeft. Hoe moeilijk dat ook is.
Een hartelijke groet van
Andrina.

Anoniem zei

Lieve mensen,



Vanmorgen het boek over Jiska voor mijn moederdag gekregen en direct na de kerk begonnen met lezen.

Natuurlijk pakte het verhaal mij direct en zijn zoveel dingen die je beschrijft wel bekend door de mails die we toen ontvingen of de telefoontjes die we hadden.

Maar nu ik zo alles las met het gevoel en de gedachten van jou ,Margreet wordt het weer zo levensecht alsof het gisteren gebeurde.

Ontzettend knap gedaan!!!!! Ook hoe Johan zich toen voelde met zijn ziekte ME is goed om te lezen hoe dubbel zwaar het voor jullie gezin geweest moet zijn!

We weten dat het allemaal een zware wissel op jullie leven heeft getrokken en nog misschien wel meer dan jullie lief is. Toch vind ik het telkens weer een wonder dat jullie door alle diepe dalen er weer uit weten te komen met de kracht vanuit het geloof in GOD. Het is zo bemoedigend om te lezen dat door alle vragen en wanhoop heen jullie vast werden gehouden door Hem.

Ik hoop met jullie dat velen; gelovigen en niet –gelovigen dit boek zullen lezen en er door bemoedigd worden.

Vooral de laatste hoofdstukken vond ik zeer aangrijpend en weet nog goed hoe ik die dagen op een afstandje volgde en nadat ik voor onze herfstvakantie bij Jiska

in het WKZ was geweest, diep onder de indruk terug kwam van de rust die ze uit straalde en de zekerheid dat ze naar de hemel ging om haar beide opa’s te zien!

Dat ontroerde me toen ook al zo ! Na onze herfstvakantie beloofde ik haar weer te komen op zoeken,maar naar die week waarin inmiddels ook haar afscheidsfeest had plaats gevonden belde ik jullie en hoorde dat het veel slechter met haar ging en het niet meer te doen was om verder bezoek te ontvangen.

Wel kreeg ik Jiska nog enkele momenten aan de telefoon waarin ze met haar schorre stem mij nog gedag wenste! Dit komt allemaal weer naar boven met het lezen van je boek en ik ben er best wel weer even ontroerd door. Zoveel gevoelens van verdriet om verlies van mensen die je lief zijn,maar toch ook de wetenschap dat het hier op aarde niet het laatste is en dat we mogen weten dat er in de hemel op ons gewacht wordt! Het wordt inmiddels een heel verhaal,dat komt natuurlijk ook doordat ik het boek net uit heb gelezen en alles weer zo helder voor de geest staat als 7 jaar geleden!

Nogmaals ik ben diep onder de indruk hoe je woorden hebt kunnen geven aan het verliezen van Jiska. Ze zal trots op jou/jullie zijn als ze het hier op aarde had kunnen zien maar misschien ook wel ergens vanuit de hemel ons toelacht!



Hartelijke groeten van ons allen.

Joke van Boven

Anoniem zei

Hallo Margreet en familie,
Ik heb ook het boek in 1 adem uitgelezen en was ontzettend onder de indruk en het raakte mij echt. Ik heb zelf bij Jiska op de tienerclub gezeten en kende haar dus wel en wist eigenlijk niet goed wat er nu allemaal gebeurd is. Door je prachtige maar ook hartverscheurende boek snap ik nu het hele verhaal. Jiska's overtuiging was hetgene wat mij zo raakte en ook gewoon haar weg die ze heeft moeten gaan samen met jullie. Jiska heeft zeker een hele mooie getuigenis achtergelaten, ook zeker voor mij. En ik kwam pas nog een schriftje tegen, wat ik altijd meenam naar de tienerclub bij de fam. van Sorge. Daar zat nog een kaart in van MIC waar Jiska iets onder had geschreven. Dat raakte mij. Heel erg bedankt voor het schrijven van jullie verhaal. Gods zegen toegewenst.Groetjes Marjoleine Verweij

Anoniem zei

Hallo Margreet,

Vandaag heb ik je boek gelezen en heeft me diep geraakt. Zelf heb ik ook een groot verlies geleden in het verleden, iets wat dwars door m'n ziel is heengegaan, wat me kapot heeft gemaakt, meer kapot dan dat een ander kan zien. De situatie was anders dan de jouwe, maar je beschrijving van je pijn is heel herkenbaar.
Wat me bijzonder raakte is de huilbui onder de douche van je man, dat al zijn verdriet eruit stroomde. Daar kan ik zelf zo naar verlangen, ik voel het wel, maar het komt er niet uit.
Ondanks alle lijden kan ik toch zeggen dat ik geniet van het leven, van alles wat God me geeft en het helpt me om de blik niet alleen op het "nu" te richten, maar ook op de toekomst, de hemel. Dankjewel voor de bemoedigingen en diepe lessen die uit je boek naar voren komen.

Madeliefje

Anoniem zei

Hallo,
Ook ik heb het boek in een adem uitgelezen... Wat een indrukwekkend verhaal zeg. Ik kan me Jiska nog herrineren van de tienerclub...
Zo mooi om te lezen dat ze hoe dan ook vertrouwde op God en verlangde naar de Hemel... Het raakte me echt.
Ik geloof ook dat we elkaar daar allemaal weer zullen zien! Heerlijk om daar naar uit te kijken.

Bedankt voor dit mooie boek.
Gods zegen!
liefs Sharon Vis

Anoniem zei

Dit boek heeft me heel erg geraakt. Ik heb Jiska niet persoonlijk gekend, maar haar getuigenis kende ik al wel! Ik kwam toen weleens in jullie kerk, waar vaak voor haar gebeden werd als ik er was. Wat een krachtig verhaal! Ik zal het boek zeker gaan rond verspreiden, iedereen moet dit lezen! Het heeft me weer even stil gezet: See the world through heaven's eyes! Zegen in overvloed gewenst

Anoniem zei

Beste Johan & Margreet,

ik vond vandaag, hemelvaartsdag, een mooie dag om jullie bijzondere boek te lezen. Het greep me erg aan. Wat goed dat jullie dit na zeven jaar hebben kunnen doen.
Normaal ga ik dit soort boeken liever uit de weg - ik vind het vaak té erg - maar nu kon ik er niet omheen.
Wat hebben jullie als gezin in korte tijd veel meegemaakt toen. Maar wat een indrukwekkend verhaal over hoe God dwars door hartverscheurende omstandigheden krachtig kan werken. Ik wordt er weer stil van.

groeten, David Jan

eveline zei

Margreet, in de nachtdienst op de kinderafdeling vannacht je boek gelezen tijdens de nacht van Hemelvaart. Heel indrukwekkend! Jiska's droom is zeker uitgekomen!
Ik heb alle gebeurtenissen met Jiska "vanaf de zijlijn" meegemaakt en heb zelf een dochter van die leeftijd, die nu dus 22 is, en om alles nu zo te lezen is heel bijzonder.Buiten de reportage en de persoonlijke herinneringen die mensen hebben aan Jiska zal dit boek zeker bijdragen aan de glorie van God. Dank dat je je gevoelens en emoties zo goed op papier hebt weten te zetten! De manieren en wegen die God gebruikt zijn voor ons niet te begrijpen maar wat geweldig dat we zeker mogen weten dat we straks met elkaar in de hemel God zullen grootmaken! Veel zegen en Sterkte toegewenst voor jullie gezin, lieve groet, Eveline Verweij

Anoniem zei

Hallo,

Jiska kende ik van de Driestar. Zij zat een jaar hoger als ik. Tijdens haar ziekte hoorde ik voor het eerst van haar. De jaren die volgde kwam ik Jiska steeds weer tegen. Bij samma of mensen die haar gekend hebben.
Vandaag zag ik dit bijzondere boek bij de boekhandel liggen. Ik moest het lezen. En binnen 2 uur was het boek uit.
Wat een mooi voorbeeld is Jiska!
Fantastisch dat via dit boek zoveel mensen kennis mogen maken met deze bijzondere meid en deze mooie getuigenis. Laten we dit allemaal als voorbeeld nemen!!

Succes met de reactie's van dit boek en jullie verdere leven.

Petra

Anoniem zei

O wat heb ik een hekel aan lezen... Maar dit boek... Echt geweldig, alles wordt zo goed verteld! Je kan het boek gewoon niet meer wegleggen... Echt super mooi geschreven. Toen de tijd dat Jiska ziek was ben ik een van de vele die heel erg geraakt was doordat ze zo sterk geloofde wat mij enorm geholpen heeft in mijn geloofsleven. Op het moment ben ik weer een beetje in een dal geraakt en dan lees je dit boek... Alles komt weer boven en ik merk dat ik weer een stukje groei qua geloof. Echt super!
Christianne Bos

Gea zei

Hallo margreet en familie,

Wat dapper dat uw dit boek geschreven heb. Ik ken jiska van de driestar. Ik heb in het 3e en 4e leerjaar bij haar in de klas gezeten. Dit boek is zeker een groot voorbeeld voor anderen. Heel mooi om te lezen hoe jiska gekozen heeft voor God en niet bang was voor de dood. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte nog!
Groetjes Gea Bregman (klasgenootje)

Anoniem zei

Wat een schitterend boek! Mijn complimenten Magreet! We waren een stel melige puberklasgenoten op de Driestar. Jiska haar verhaal vergeet ik nooit meer! Het heeft diepe indruk op me gemaakt. Ik vind het vreselijk dat ze zo heeft moeten lijden, maar aan de andere kant ben ik jaloers op het vertrouwen dat ze in God stelde! Ze is echt nog steeds mijn voorbeeld! Ik denk nog veel aan haar, en ben heel blij dat het nu zo mooi beschreven is allemaal! Voor jullie nog heel veel sterkte gewenst! Liefs van Sjoukje

Anoniem zei

Dag Margreet,
Ik ben deze zondag begonnen met een kerkdienst waarin een 18-jarige werd gedoopt, en daarna ben ik in de natuur jouw boek gaan lezen over Jiska. Zowel de getuigenis van vanochtend als wel de getuigenis van Jiska welke je beschrijft in het boek, heeft mijn verwondering gewekt en mijn geloof versterkt.
God is Liefde, en deze liefde moeten wij met elkaar doorgeven, dit zal zeker, mede door jouw schrijven, worden waargenomen.
Ik wens Johan,Nicolien, Jose en jou een liefdevol leven toe. Loes Scheel.

Anoniem zei

Lieve Margreet,
Dank voor het toesturen van het boek.
Ik ben er oprecht blij mee en dankbaar voor, maar dat had ik je ook al gemaild. Nogmaals heb ik het boek gelezen, nu als boek, en niet meer als ruw manuscript. Het is vind ik sterk verbeterd. Lof, ook aan mevrouw Tan die de eindredactie verzorgde.
Het boek raakt nu nog meer omdat er veel meer persoonlijke dingen instaan en gesprekken/gedachten worden beschreven. Van harte hoop ik dat Jiska ook na haar sterven mag blijven zaaien! Wat een zegen kan er uitgaan van kinderen! Heerlijk. Dank.
Liefs
Remmelt Mastebroek
www.remmeltmastebroek.nl

Anoniem zei

Lieve Mensen,


Vanmiddag heb ik het boek gehaald bij Samma in Gouda. In de trein onderweg naar zeeland ben ik begonnen in het boek en heb het nu net uitgelezen...

Ik vind het een prachtig boek! Knap omschreven allemaal en zo open. Jiska was ook een mooie, vrolijke, lieve en vooral humoristische meid!

Ik vind het fijn Jiska gekent te hebben.

Ik bid jullie Gods zegen, nabijheid, sterke en kracht toe!

Veel liefs,
Stephanie Ottevanger
sgottevanger@gmail.com

Anoniem zei

Geweldig mooi boek vol gevoel!
ook ik had het binnen enkele uren uit.
Veel herinneringen kwamen weer boven..
Jiska als klasgenootje..
het school uitje waar we hoorde dat ze kanker had..
die keer dat we langs gingen in het ziekenhuis..
het bericht dat ze niks meer voor haar konden doen..
het afscheidsfeest en de begrafenis!
Regelmatig denk ik nog aan haar!
Ik vindt het mooi om het ziekte proces zo in boek vorm te mogen lezen. Bedankt!
Sterkte nog toegewenst!

Liefs
Annemarie Walhout-Huurman

Anoniem zei

Hoi,
ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, maar ik wilde toch even laten weten dat ik het boek ook heb gelezen, en dat het me helemaal terugbracht naar die tijd. Ik zag er erg tegenop om te lezen, maar kon het natuurlijk niet níet doen. Margreet, je hebt knap geschreven, ik 'herkende' Jiska weer helemaal, en dingen die ik was vergeten of had weggestopt kwamen weer boven (dingen die ik misschien een béter plekje moet gaan geven dan in de 'negeerhoek', waar ze stonden).
Ze was echt een leuke vriendin, ik hoop in de Hemel weer met haar te gaan dansen (op van die heerlijk foute dancemuziek...)
Bedankt voor het boek,
groetjes,
Tineke

Anoniem zei

Beste collega, lieve Margreet,
Je boek heeft me diep geraakt, het is geschreven op een manier dat ik me eventjes heel dichtbij jullie verlies van je dochter heb gevoelt.
Ik had het in één ruk uit, daarna mijn vrouw Jacqueline.
Wat me vooral trof is de eerlijkheid in een baaierd van ongeregelde emoties en daar dwars doorheen het vertrouwen in een goede God die over de grenzen van de dood zorgt en lief heeft.
Leo

Anoniem zei

Hoi Margreet,
wat geweldig, maar ook confronterend om het boek te lezen.Zoveel herinneringen en gedachten die weer boven komen.Ik heb er echt bewondering voor op de manier hoe je het boek hebt geschreven.Het boek is echt Jiska!De roos met het kaartje is mee verhuisd en staat nog steeds op het buro.De herinnering aan Jiska die nooit vergeten zal worden.De manier waarop Jiska naar haar overlijden toeleefde, is echt een voorbeeld geweest.En wat zou ze trots zijn als ze zou weten dat er een boek over haar in de winkel ligt.Ze zou het geweldig gevonden hebben!Hopenlijk mag dit boek ook nog veel mensen tot zegen zijn!

Groeten, Femke van Vliet-Visser
(oud-klasgenootje van Jiska)

Anoniem zei

Hallo Margreet en Johan,

Vandaag heb ik dit onvoorstelbaar indrukwekkende boek in 1 keer mogen lezen.
Ondanks dat ik Jiska en jullie 2 andere dochters niet ken, ben ik door het boek wel meegenomen in jullie gezin en verdriet. Jullie gevoelens, verdriet, liefde voor elkaar en vertrouwen in God hebben me intens geraakt.
Het duurde even voor ik J=K begreep. Steeds las ik "Jesus is King". Uit het boek begrijp ik dat deze woorden voor Jiska grote zekerheid was.
Haar getuigenis heeft me goed aan het denken gezet en brengt mij weer dichter bij God. Met tranen over m'n wangen heb ik de laatste hoofdstukken gelezen, geprobeerd te begrijpen wat jullie gevoeld moeten hebben. Wat een schitterende bijbeltekst heeft Jiska gekozen op haar rouwkaart!
Ik bid jullie en Nicolien en Jose Gods rijkelijke kracht en troost toe.
Hartelijke groet,
Gerard Koekkoek (Alphen aan den Rijn)

Anoniem zei

Margreet
In een adem uitgelezen!!
Wat een zeer indrukwekkend boek. Zeker de houding van Jiska tijdens haar ziekte,vind ik bewonderinswaardig. knap hoor!
Ook vind ik het boek ontzettend goed geschreven, duidelijk en eerlijk, mijn complimenten!
Ik wens jullie gezin heel veel liefde toe!
Liefs Carla van den IJssel

Anoniem zei

Lieve lezers van mijn boek,

Met veel genoegen lees ik jullie berichtjes. Ik ben erg blij met jullie lovende woorden en lieve reakties. Het doet me enorm goed. Weet dat ik elk berichtje met veel aandacht en interesse lees ook al krijg je geen persoonlijke reaktie van mij. Elk berichtje is voor mij een juweeltje. Vaak doet het mij glimlachen of raakt het me diep. Of het nu geschreven is door totaal onbekenden, ouwe bekenden of lieve vrienden. Het is me allemaal enorm kostbaar. Dat wilde ik hier even laten weten.
Heel hartelijke bedankt voor jullie bemoedigende woorden.
Margreet

Anoniem zei

Hallo Margreet,
Wat een geschenk om zo diep in jullie leven mee te mogen kijken. Wat een herkenning!
We will see them in heaven!

Marleen.

Anoniem zei

hallo lieve mensen,
Zaterdag heb ik je gesproken in de winkel,en je verteld dat ik het boekje gekocht had,misschien is het leuk om te vermelden,dat het bij de readshop uitverkocht was,en ze hadden het weer besteld.Ik kon niet wachten en heb het bij de bijbelshop gekocht.vandaag,zondag,heb ook ik het in een adem uitgelezen,samen met een grote doos tissues.Wat een aangrijpend verhaal van een dappere meid,en familie.Ook ik vond het heel mooi en open beschreven,en ik weet zeker dat veel mensen hier steun in zullen vinden.Jiska heeft een stukje in m,n hart veroverd,en ze zal me altijd bijblijven,ook al heb ik haar niet gekend.Ik weet zeker dat dit boekje haar droom heeft doen uitkomen,ze gaat nu de wereld over.Ik wens jullie een heel fijn leven toe,met veel kracht en sterkte. groetjes Anke

Anoniem zei

Dag Margreet

Gisteren was ik in de winkel en zag het boekje van Jiska liggen. Toen ik het kocht werd me verteld dat het een prachtig boek is, wat je niet kunt wegleggen. Ik heb het vanmiddag dan ook in één adem uitgelezen. Wat een getuigenis is Jiska geweest voor al de mensen om haar heen en wat zal het melijk zijn om haar te missen. Wat me vooral is bijgebleven is jullie rotsvaste verrtrouwen dat God er altijd is in elke omstandigheid. Ook het feit dat je gewoon ook je waaromvragen hebt, zijn jullie niet uit de weg gegaan, maar bovenal staat Gods trouw in het middelpunt. Ik wens jullie als gezin dan ook Gods zegen en nabijheid toe.
Hartelijke groeten,
Alies

Anoniem zei

Hallo Margreet,

Ik heb het boek gelezen, heel indrukwekkend en het sprak me enorm aan.
Ik lees nooit veel maar dit boek had ik wel in een zucht uit!
Wat een strijd moet het voor jullie geweest zijn en natuurlijk voor Jiska! Ik heb heel veel bewondering voor jullie.
Ik vind het echt bijzonder dat je alles zo goed woorden kan geven. Mijn complimenten!

Het is een boek dat ik niet gauw vergeet, het heeft diepe indruk op mij gemaakt.

Vriendelijke groeten,

Amanda Teekens

p.s mijn moeder had je gesproken op de verjaardag van Joke. hier mijn emailadres amandateekens@hotmail.com

Anoniem zei

Lieve mensen, mijn eerste reactie na het lezen van dit boek:
Wat echt en eerlijk. Knap om je zo kwetsbaar op te stellen.
Wat is alles goed weergegeven,daar ik zelf verpleegkundige in Woerden ben,kan ik het mij zo goed voorstellen en inleven. Het is echt een bijzonder boek. Geinspireerd door God zelf. Ik zal het zeker alle kinderartsen laten lezen daar en bid ook om de uitwerking daarvan. Zelf ken ik jullie niet, alleen had ik Jiska weleens bij Samma gezien en haar verhaal kende ik wel, want dat ging door als een lopend VUURtje.
Ik zal het zeker meer mensen aanbevelen en ik wens jullie alle liefde toe van onze Hemelse Vader.
O ja en de schoenen van Steve door het hele boek heen vond ik grandioos.
lieve groeten Joke

Anoniem zei

Hoi Margreet,

Ik heb gisteravond het boek in 1 adem uitgelezen, wat bijzonder! Heel mooi geschreven vanuit het moederhart (ben zelf ook moeder van een zoontje van 15 maanden), heb het boek met een traan gelezen. Prachtig dat je dochter een kind van God is en nu voor eeuwig bij Hem mag zijn. En wat een bemoediging dat we altijd mogen vertrouwen op Hem, ook in zúlke moeilijke situaties.
Bedankt voor het schrijven van dit boek, Gods zegen!

Cecile zei

Hallo Margreet,

Je blog gezien op de eva website.
Wat moeilijk voor jullie om een dochter te verliezen. Wat moedig om dit in een boek op te schrijven. Ik hoop dat veel andere mensen steun zullen vinden hierdoor.
Als je het wilt zet ik het boek ook op mijn website met pastorale boeken www.rijkeboeken.nl
groeten, cecile

Anoniem zei

Lieve Margreet(en fam),
Ik heb het boek in mijn vakantie gekocht. En meteen in 1 dag uitgelezen.
Ik moest best wel btje traantje laten vallen.
Mooi geschreven! echt zo gaaf en zo mooi..

Liefs meisje:)

Anoniem zei

Beste Margreet,
Onze dochter Talitha had je boekje gekocht in onze vakantie op de betheld. Ik zag gelijk dat het boekje van jou was en vond het byzonder dat jij je ervaringen op papier hebt toevertrouwd.

Eerst heeft natuurlijk mijn dochter het gelezen en heb ik het hierna gelezen in 2 dagen. Als ex-collega heb je toen het nodige verteld en ook heb ik het van ex-collega's toendertijd gehoord.

Je eigen verwerkingsproces met alles wat erbij komt kijken, je gezin en je levenspartner Johan beschrijf je op een hele persoonlijke manier.
Ook je worsteling, vragen en (on)zekerheden zijn boeiend verwoord. Je tranen worden in ieder geval door God in een kruik bewaard zoals in een Psalm staat.

Gelukkig mogen wij God kennen en bij Hem troost vinden ondanks verdriet, pijn en gemis. Onlangs zelf 2 mensen verloren van heel dichtbij.
In de Hemel een weerzien en heerlijkheid die niet opweegt. Ik hoop en bid dat het boekje tot zegen en bemoediging mag zijn voor velen.

Lucas Boersma

Anoniem zei

Hoi Margreet,

Zoals ik al bij Nicolien had 'gekrabbeld' heb ook ik het boek JISKA gelezen. Ik vond het zo eerlijk en open geschreven, voor mijn gevoel is er niets mooier gemaakt dan dat het was/is.
Knap en mooi dat jij als moeder en julllie als gezin hiervoor open stonden!
Ik herkende veel dingen, maar ik las ook nieuwe dingen. Die ik toen niet bewust heb mee gekregen.
Emotioneel vond ik het vooral, om te lezen waar jullie en Jiska doorheen zijn gegaan....Heel mooi om te lezen dat Jiska zeker was van een plek in de Hemel, wat een getuigenis voor ons!
Ik moest door me tranen heen wel lachen om de schoenen van Steve! Dat herinnerde ik me nog heel goed!
Nicolien en ik waren toen nog zo jong, maar op een moeilijke leeftijd waar al zoveel veranderd. Heftig wat ook zij heeft moeten mee maken. Ik vind het heel fijn dat het zo goed met haar gaat!!
Een schat van een dochter heb je.
Het boek over Jiska krijgt een bijzonder plekje....net als Nicolien nog steeds heeft!
Groetjes thuis aan iedereen!

Liefs,
Jannika

Anoniem zei

In één adem hebben mijn man Peter en ik het boek over de laatste maanden van jullie dochter Jiska en de ingrijpende gebeurtenissen in jullie gezin gelezen.
Onvoorstelbaar hoe in zo'n korte tijd je wereld op zijn kop gezet wordt.
We hebben enorme bewondering voor de manier waarop Jiska met haar ziekte is omgegaan. Ook de steun die jullie als gezin aan elkaar hbben gehad is geweldig, ondanks de problemen die er al waren.
Goed om te weten dat Hij,op wie Jiska zo vertrouwde, er ook altijd voor jullie zal zijn en dat je daar een bron van troost in kunt vinden.
Misschien, als de vriendschap tussen onze kinderen blijft, zullen we elkaar nog wel eens ontmoeten.
Met vriendelijke groeten,
Peter en Marianne Balsters

Petra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Hallo Margreet,
Ik heb uw boek in 1 adem uitgelezen ik kon het niet wegleggen.Het boek heeft me echt geraakt.
Dank u wel dat u dit wou delen
Gods zegen voor u en uw gezin

Anoniem zei

Hallo Margreet, Johan en kinderen,

Ik heb Jiska als klein meisje gekend. Ik werkte in de winkel van mijn ouders op de hoek van de Emmlaan, voorstraat. Wij herrinneren Jiska ook als een heel lief vrolijk meisje. we hadden de overlijdensadvertentie in het R.D gelezen en ook heb ik de aflevering van het zal je maar gebeuren gezien.We lazen in de visie dat je dit boek geschreven hebt en mijn moeder en ik hebben het allebei gekocht. Ik heb het boek ook in één keer uitgelezen. Wat een mooie getuigenis. Ik heb nu zelf een dochter van 16, die het boek ook gelijk gelezen heeft en kan mij niet indenken hoe het moet zijn, om die te verliezen. Wij wensen jullie heel veel sterkte.

groeten van Ineke Hoogendoorn-van der Veer

Anoniem zei

Lieve allemaal,

Wat ontzettend mooi is dit boek beschreven! Het beschrijft die periode weer zo ontzettend goed. Zoveel herinneringen die in me opkomen, beelden die ik voor me zie waarvan ik dacht dat ik ze was vergeten...

En ook zoveel pijnlijke, zoveel kippevel momenten, ook om me eigen naam terug te vinden in het boek. Het moment van het lezen van Jiska's mail kan ik me nog zo goed herinneren. Dat moment voelt nog helemaal niet als 7 jaar geleden. Ik kan me momenten op het In de Ruimte Kamp in Soest of samen genieten tijdens concerten van MIC nog zo goed herinneren... Heel wat brieven hebben Jiska en ik naar elkaar geschreven en toen ineens kwam die klap dat ze ziek was... Voor mij onbeschrijfelijk...

Ik heb dan ook ontzettend veel bewondering voor het schrijven van dit boek en het onder woorden brengen van je gevoelens en gedachten van deze emotionele periode uit je leven.

Maaike van Dijk
maaike_v_dijk@hotmail.com

Anoniem zei

hallo!

zelf heb ik jiska niet gekend, maar ik zat zelf bij Jose op de immanuelschool in de klas.
ik was al verhuisd toen ik hoorde dat jiska ziek was, en even later dat ze was overleden. echt zo erg, niemand die dat 1 keer uitlees!!

Anoniem zei

volgens mij klopt mn 1e bericht niet!! EXUSES.

Anoniem zei

Ha Margreet,

Ik wilde even kwijt dat het een geweldig boek is dat je over Jiska geschreven hebt.
Ik zat ook op Epsilon toen Jiska ziek werd. Ik had laatst nog het fotojaarboek, en dan krijg ik nog altijd tranen in mijn ogen als ik kom bij de bladzijde waar de foto van Jiska staat.

Ik heb van haar ziekzijn veel geleerd. onder andere dat God er echt is en ook voor mij wil zorgen.

Ik zal haar altijd blijven herinneren

Groetjes
Gerlinda Hagendijk

Anoniem zei

Na je persoonlijk gezien te hebben, nog even schriftelijk bevestigen.Een aangrijpend verhaal, die ik al wel wist, maar nu ook beleefde!

Mooi boek,met bewondering gelezen!

Liefs Cocky

Anoniem zei

Hallo Magreet,

Ik weet niet hoe ik moet beginnen...
Ik ben blij dat u het boek heb geschreven!Ik heb het in een keer uit gelezen.Ik kende Jiska van een kamp(in de ruimte) Het klinkte wel tussen ons want ik was ook MIC fan...maar ik niet zo veel als Jiska!!Ik ben toen een tijdje met haar gaan schrijven tot dat ik de laaste brief van haar kreeg dat ze waarschijnlijk pfeiffer had!.later heb ik in de hebbez het verhaal gelezen en dat ze overleden was.
Ook al heb ik Jiska maar een week mee gemaakt en een dag op de eo-jongeren dag en brieven geschreven,hoe u Jiska beschrijf zo heb ik haar ook echt gekend(zker de schiitering in haar ogen als ze over MIC praaten)Dit boek is en zal een grote zegen/bemoeding voor velen zijn!
Gods liefde toegewenst voor Johan,jou en de kinderen!

liefs Deb.

Anoniem zei

Lieve Margreet en Johan.
woorden schieten te kort na het lezen van dit prachtige ontroerende boek over u dochter jiska
ik kan u medelen dat ik moest huilen terwijl ik het las
het is bezonder om te lezen hoe groot het geloof kan zijn bij iemand die zo ziek was

ook hoop ik dat jullie en jullie kinderen het verdriet een plaats kunnen geven
en dat jullie net als jiska altijd op God blijven vertrouwen

ik wens jullie op God's zegen
voor nu, het verleden, en de toekomst

God bless you and you're familie

Dymphna Bekink
moerkapelle

Anoniem zei

Lieve Han en Margreet,

Toevallig kwam ik na "Googlen" op de naam Jiska Nagtegaal op deze site terecht. Onvoorstelbaar hoeveel mooie berichten hier staan over onze nicht (jullie lieve dochter).
Als je deze berichten leest,houd het volgens mij nooit op qua reacties.
Ik ben niet verder gekomen dan ongeveer de helft. De rest kijk ik wel op een later tijdstip.

Grote bewondering voor jullie, hoe jullie met dit verlies omgaan.
We zullen Jiska (met haar rotsvolle geloof) nooit vergeten !!!

Lieve groet,

Henk en Marinka

Anoniem zei

Lieve familie van Jiska,
Ik heb het boek van mijn zus gekregen en (ook ik) heb het boekje in 1 keer uitgelezen. Ik ben zelf ook een moeder die haar dochter heeft verloren aan kanker. Mijn dochter was ook 16 toen de ziekte werd ontdekt. Tara is op 17 jarige leeftijd overleden. Ik voel julie pijn als geen ander en weet precies wat jullie hebben meegemaakt tijdens Jiska haar ziekte.
Ik wens jullie veel sterkte!
Moeder van Tara

Anoniem zei

Hoi Margreet,

Mijn moeder en ik hebben je boek in 1 adem uitgelezen.
Zo indrukwekkend en zo mooi en puur geschreven.
het was voor ons heel herekenbaar en daardooo kwam het ook zo dichtbij. Hoe jij de dingen beschrijft, ook de emoties, dat maakte ons zo ontroerd dat we soms even het boek weg legde, om het te verwerken. 25 mei is mijn broertje van 20 jaar, dus mijn moeders eigen zoon, overleden aan kanker.
ook net zo tragisch en bepaalde dingen kwamen erg overeen. Dus mijn moeder voelde erg met je mee in het boek. En ook ik kende dingen in jullie Nicolien. Ook ik vond het soms eng om bij zijn dode lichaam te zijn. Mijn moeder wilde graag dat ik via haar , jou liet weten dat zij zich erg gesteund wist door je boek en er heel 'blij' mee was. Mijn vader is namelijk ook erg zwak en zij herkende des te meer in je verhaal.
Heel veel sterkte en erg bedankt dat je jullie verhaal hebt opgeschreven.
Groeten uit Harskamp. Leny en Heleen Schreuder

Anoniem zei

Ik kende het verhaal van Jiska al van 't Zal je maar gebeuren en omdat familie van mij in Oudewater woont. Toch heb ik het boek gekocht en gisteren heb ik het uitgelezen. Haar verhaal raakte me weer. Ik heb gehuild toen ik de laatste hoofdstukken las: wat een dappere meid is ze geweest en wat heeft u het mooi opgeschreven! Ik ben jaloers op Jiska's rotsvaste geloof, het vertrouwen wat zij had in de hemel! Nu ik dit boek heb gelezen lijkt alles zo relatief. Fam. Nagtegaal: bedankt dat jullie dit verhaal hebben willen delen! Ik wens jullie alle goeds en Gods zegen toe!
Met vriendelijke groet, Simone Haaksman

Anoniem zei

Hallo Margreet,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik je boek heb gelezen. Vond het erg indrukwekkend. Heftig, emotioneel, intens, kwetbaar, mooi geschreven en persoonlijk, zo dichtbij (alsof ik jullie ken).
Heb veel bewondering voor jullie gezin.
Als ik jullie in de kerk zie, kan ik niet anders dan aan Jiska denken.
Zie Jiska wel als een voorbeeld voor me. Hoop dat ik ook ooit zoveel vertrouwen in God zal hebben als dat zij had.

Gods zegen!

Anoniem zei

Beste Margreet en Johan, Nicolien en José...
Ik ben Danny Versteeg, een jonge schrijver van 19 jaar. Onlangs heb ik het boek over Jiska in handen gekregen. Een vriendin van mij vond dat ik het moest lezen. Zelf schrijf ik boeken over het christelijke leven. In oktober 2006 kwam het boek Mijn Ware Ik uit, over de identiteit van een christen bij God. Wie wij mogen zijn bij Hem. Maar in oktober 2007 verscheen het boek Lege Stoelen, dat ik samen met mijn vriendin Rianne Aantjes heb geschreven. Dit boek gaat over CVS/ME en hoe de wereld daarop regeert. Rianne heeft zelf destijds CVS gehad en is daar door gebedsgenezing van verlost. Uiteindelijk gaat het boek dus over genezing door Gods kracht. Zoals jullie zullen begrijpen heb ik dus iets met boeken. Maar toen ik het boek Jiska in handen kreeg, wist ik gewoon dat ik het móést lezen. Ik ben er in begonnen en ik ontdekte dat Johan de ziekte ME had. Ik heb diep respect voor de open manier waarop Margreet alles heel concreet en gedefinieerd beschrijft. Mijn eigen boeken komen ook relatief dicht bij de werkelijkheid, maar dit vergt meer van een persoon. Ik heb het boek nog niet uit, maar ik wil jullie bemoedigen. God kent jullie en ik denk dat jullie Jiska niet verloren zijn; jullie hebben haar iets eerder terug laten gaan naar de hemel, waar ze Jezus mag dienen. Ik hoop en bid dat jullie kracht hebben gevonden of mogen vinden. In Jezus' Heilige Naam.
Groet,
Danny Versteeg

www.missionwriters.web-log.nl

Anoniem zei

Beste familie Nagtegaal,

Dankzij een interview uit Terdege heb ik jullie boek gekocht en in 1 adem uitgelezen. Het is een boek wat ik niet met droge ogen heb kunnen lezen.
Wat een rotsvast geloofsvertrouwen staat erin beschreven, iets waar velen van kunnen leren en waar je jaloers op kunt en mag zijn. Ik bewonder de moed en de hartelijkheid van Jiska.Het gevoel in alles is zo duidelijk beschreven, dat je zelf het verdriet voelt wat jullie doormaken. Ik vind het knap om zo open en eerlijk over de gezinssituatie te schrijven.
Woorden heb ik niet voor een zo ingrijpend iets.
Voor mij is het een waardevol boek, en het is net of ik jullie een beetje heb leren kennnen.
Hartelijke groet van Annette

Anoniem zei

Hallo Margreet en Johan, Nicolien en José... Nog geen paar dagen geleden heb ik ook al een bericht achter gelaten. Toen was ik net begonnen in het boek over Jiska. Inmiddels heb ik het uit. Echt... ik heb intens respect voor jullie en ongekende bewondering voor het geloof dat Jiska heeft getoond. Ik ben veel onderweg en in de trein vond ik de momenten om het verhaal te lezen. Sommige delen grepen me zo aan dat ik de tranen in mijn ogen had. Vooral wanneer Jiska de woorden van Jezus aan het kruis herhaalt. Ik typ het nu, het overdondert me opnieuw. Ik wil jullie echt het allerbeste wensen.
Het vreemde is dat dit alles zich niet ver bij mijn woonplaats vandaan heeft afgespeeld. Ik ken ook iemand met kanker in de lympfeklieren en ik ga na het lezen van dit boek des te meer bidden voor haar. Jullie zijn een getuigenis, Jiska is een getuigenis. Zij... echt, ik heb intens, zo diepgaand respect voor haar. Gods zegen. Halleluja. Amen,

Danny Versteeg

Anoniem zei

Beste Margreet. Na het lezen van het intervieuw wilde ik graag dit boek lezen. Ik was/ ben zo jaloers op haar geloofsvertrouwen. Zo jong, zo'n moeilijke weg en toch God loven en proberen iedereen voor Jezus te winnen. Een mooi gevoelvol geschreven boek wat ik iedereen kan aanraden. Gods zegen Elsa

Anoniem zei

Geweldig boek. Ook ik heb het in 1 adem uitgelezen.
Ik kreeg hem direct van mijn moeder toen hij in de gemeente op de tafel lag. Ik wist nog niet dat het boek er was en/of ging komen. Spontaan moest ik weer huilen toen ik haar foto zag en alles weer naar boven kwam. Wat een mooie, levenslustige meid was Jiska op school. Ik zal haar nooit vergeten. Margreet u heeft verschrikkelijk mooi beschreven en verwoord wat er allemaal is gebeurd en ook bij jullie thuis speelde. Het boek is een echte eye opener voor mij.

Bedankt dat ik Jiska mag kennen en daardoor ook Jezus heb mogen leren kennen. Want zo'n rotsvast vertrouwen wil toch iedereen? Zo blij nam ze afscheid van mij en zo verdrietig was ik, wat gek!Ow wat was ik verdrietig en soms nog, maar hoe groter is de blijdschap te weten dat ik haar zal zien in Heaven!
Veel liefs en zegen!!
Frieda!

Anoniem zei

Hallo Margreet,

Ik ben het verhaal nu aan het lezen!
Wat een schok is dat zeg!
ik ben er net in begonnen!
Maar die kinderarts die er in voor komt, is ook mijn kinderarts!
hij is echt geweldig!
maar ik ga het vooral uitlezen en andere aanraden!!
Maar wat ik vooral mooi vind: de tekst voor op het boek: See You In Heaven!
ik vind dat onwijs een mooie tekst!

Groetjes Franca,
Sterkte verder met alles in je leven!

Anoniem zei

Wat een prachtig,ontroerend en bemoedigend boek! En wat een getuigenis! Jiska zal alle mensen van het afscheidsfeest straks opwachten met de opmerking: ik zei het toch, see you in heaven! En niet allen die mensen, daar komt vast nog een hele schare lezers bij.
groeten en Gods zegen,
Saskia

Anoniem zei

ik zag het boek een keer ergens in staan en had het gekocht, niet wetend dat het een waargebeurd verhaal was.
vandaag heb ik het voor de 2de keer gelezen en blijf steeds onder de indruk. ik kan me gewoon niet voorstellen dat het echt gebeurd is. het is allemaal zo onwijs mooi beschreven!
door jiska denk ik nog meer over de dood, hoe zij erover dacht was zo onwijs mooi!!
onwijs veel sterkte verder!!

Anoniem zei

Ik was laatst aan het studeren in de nieuwe openbare bibliotheek van Amsterdam!
Heel indrukwekkend gebouw! Ontworpen door de bekende architect Jo Coenen! Mooiste bibiotheek waar ik ooit ben geweest!
Ik loop dus langs een vitrine en wat zie ik.... Jiska! Dat vind ik echt een groot compliment, dat ze uit al hun boeken (Ze hebben een hele grote collectie...) uw boek uitkiezen om in de spotlight te zetten, met andere woorden: Deze moet je lezen!!
Ik zou er trots op zijn!

Dikke kus
Yvo
(ps. zou echt niet weten hoe ik die foto erop zou moeten zetten)

Anoniem zei

Hoi Margreet,
Hoe is het met je? En hoe staat het met je verdere schrijfplannen?
Liefs en tot horens.
Remmelt Mastebroek

Anoniem zei

Hallo Margreet,

Ik heb je boek over je dochter Jiska gelezen en ik moet zeggen dat het me veel gedaan heeft.
Zo in de kracht van haar leven. Maar wat een geweldig getuigenis is ze geweest.
Ik ben ook christen en ben 2 jaar geleden heb ik een kleinkind verloren aan kanker, Fleur mocht maar 2 jaar en 3 maanden worden.
Maar ook zij heeft vele harten diep geraakt.
De ouders hebben op een hun weblog www.fleurhobers.web-log.nl/ met iedereen hun vertrouwen in God gedeeld. Velen werden daardoor aangeraakt. Zelf heb ik tijdens haar ziekte elke dag mails rondgestuurd en mochten we getuigen van de Heer. We hadden pijn en verdriet,maar aan de andere kant mochten we weten dat de Heer een plan heeft met ons leven. We kijken tegen de onderkant van een borduurwerk aan en die is vol draden waar we niets van kunnen maken, maar straks mogen we de bovenkant van dat borduurwerk bekijken en zullen we de waaroms begrijpen.
Ik wilde je zeggen dat je een fantastische dochter hebt,maar dat wist je zelf ook al, die nu bij de Heer is, maar waarvan we weten dat we haar terug zien in heaven.

Groeten Albert Mol
http://albertjanmol.hyves.nl/

Anoniem zei

Beste Margreet,

Ik heb je boek uit de bibliotheek, ik ken je verder niet maar toen ik op de achterkant een samenvattig las dacht ik dit moet ik lezen. Ik ben zelf ook christen.
Ik heb het in een adem uitgelezen, wat een triest verhaal ik heb heel wat traantjes weggepinkt en soms wilde ik het boek weggooien en niet meer verder lezen zoveel leed dat ik ook dacht waarom Heer waarom, maar ik heb het helemaal uitgelezen.Ik wens jullie heel veel sterkte toe ook met je man en zijn gezondheid

groetjes,

Anoniem

geeke zei

hoi margreet en familie

Ik heb dit boek gekocht in mei 2007
Heb het inmiddels een paar keer gelen
ik heb het nog niet een keer zonder tranen kunne lezen
het is zo mooi en levend geschreven. heel bijzonder. Ik wou dat ik het grote geloof had zoals jiska dat had.
Dat vind ik heel bijzonder op die leetijd.

veel sterkte en godzegen toegewenst

Anoniem zei

Hallo margeet, Ik heb het boek in 2keer uitgelezen. Wat een indrukwekkend verhaal. De tranen liepen soms over mijn wangen.. Wat moeten jullie een moeilijke tijd hebben gehad en ook nu nog lopen jullie waarschijnlijk met vragen als 'waarom nou juist bij ons?'. Ik wens jullie heel veel sterkte..

Unknown zei

Beste Margreet,
Eindelijk heb ik dan je boek over jullie bijzondere dochter Jiska gelezen. Misschien was ik er eerder gewoon niet aan toe. Ik heb zelf ook non-hodgkin gehad in 2006. Daardoor kwam het verhaal over Jiska echt ontzettend dichtbij. Ik heb wat afgehuild tijdens het lezen. Het raakt me echt diep. Wat een getuigenis gaat hiervan uit.

Tijdens het lezen greep het me enorm aan: jullie moesten Jiska loslaten, terwijl ik het overleef en samen met mijn man en een tweeling in m’n buik op de bank zit. Het bijzondere is dat God door ziekte heen op zoveel manieren kan werken. Bij Jiska door haar overlijden en bij mij juist door mijn genezing en nu door het wonder van mijn zwangerschap. Het maakt me extra dankbaar. God is goed!

Ik vond het bijzonder om te lezen dat jullie het ook zo ervaren, ondanks dat jullie Jiska moeten missen. Bedankt voor de openheid. Ik wens jullie heel veel sterkte, want ook na zoveel jaren zal de lege plek nog steeds voelbaar zijn.

Hartelijke groeten,
Fanny de Wit-van Eijk

BepvS zei

Beste Margreet, helemaal onder de indruk van je boek wat ik heb gelezen over jullie dappere dochter Jiska , zelf werk ik in een hospice en maak vaak deze dingen mee maar ik vindt het heel knap hoe je de weg die jullie moesten gaan heb beschreven. De ellende en pijn maar ook de hoop, blijdschap en het geloof. Heel bijzonder en ontroerend. Ik wens jou en je gezin alle goeds toe.
Groeten, Bep van Silfhout

Sharon zei

Hoi Margeet,

Wat een super indrukwekkend boek heb je geschreven!
Zelf lees ik nooit een boek, maar mijn moeder gaf me dit boek en zei,dit lees je wel... En ik heb het in 1 avond uit gelezen.
Moest wel wat tranen laten, wat een strijd hebben jullie door moeten maken en nog steeds!
Onwijs mooi om de getuigenis te lezen van Jiska en jou haar geloof!!!
Veel sterkte en Gods Zegen!!

Anoniem zei

Bedankt voor de interessante informatie

Anja Mijderwijk zei

Beste familie!

Zag 2 weken geleden het boek JISKA liggen in een boekwinkel, en omdat ik haar nog kon gelijk gekocht.

1-ste paasdag 's avonds heb ik het gelijk uitgelezen.

wat een indrukken!!

Omdat het pasen was raakte mij vooral de passage over het evangelie raakte mij diep. Wat God voor ons gedaan heeft, Zijn Zoon die Zijn bloed gaf, zodat wij kunnen leven. Nadat je witte bloedlichaampjes had afgestaan aan Jiska.

Ook tijdens dat stervensuur dat ze dacht aan het kruiswoord: Vader, in Uw handen beveel ik mijn geest.

Al met al een zeer persoonlijk geschreven boek!

En wat een getuigenis!
Dt we inderdaad door genade de vrede van God mogen ontvangen. Hij had er zelfs Zijn Zoon voor over.
Dit mogen we ieder jaar weer met Pasen gedenken.

Wij wensen jullie als gezin iedere dag Zijn liefde en trouw toe

Jose zat op de lagere school bij Herjan in de klas en mijn man kent Jiska nog van de Hoeksteen.

Een hartelijke groet van de Fam. Mijderwijk uit Waalwijk

Anoniem zei

Hallo,

Wat een super mooi boek heb je geschreven!
Ik zie dat het alweer een hele tijd geleden is dat er een reactie geplaatst is, maar ik wilde er ook graag nog 1 bij zetten.
Ik ben zelf 18 jaar, en doe ook SPW. Ik maak nu voor school een boekverslag over rouwverwerking, en ik had dit boek al eens gelezen, maar ben hem nog een keer gaan lezen.
Wat een moed, om een boek te schrijven, over zulke intieme dingen.
Echt waar, ik hoop dat het boek een getuigenis is voor veel mensen, en dat God aan Zijn eer komt!
Alsnog veel sterkte, ook nu nog!

Groetjes uit Urk

Anoniem zei

beste Margreet
ik ben nog maar 12 jaar en wou het boek toch graag lezen. ik vind het mooi dat Jiska zo op god vertrouwde. en ik hoop dat jullie daar ook wat aan gehad hebben veder heb ik dit boek bijna huilend gelezen
liefs en veel sterkte

dorethé

Anoniem zei

Genial fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

Anoniem zei

Dag Margreet, Johan, Nicolien en Jose,

Wat een moeilijke tijd hebben jullie achter de rug, en wat zullen jullie Jiska nu nog steeds missen.

Wat bijzonder dat Jiska zo open mocht geloven en dit door mocht geven aan anderen.

Ik wens jullie de kracht van God toe en zal ook voor jullie bidden!

Sterkte in alles!

Anoniem zei

Lieve schrijfster,

Via een magazine uit het ziekenhuis heb ik de reportage gelezen over Jiska en het boek dat jij over jouw dappere dochter hebt geschreven. Ik heb dit artikel eruit gescheurd en bewaard om te kijken of ik dit boek ergens kon kopen of lenen. In gesprek met mijn vriendin kwam dit boek ter sprake en tot mijn verbazing had zij dit boek in haar boekenkast staan (omdat haar dochterje ook Jiska heet, heeft zij dit boek een keer gekocht). Ik heb het van haar geleend en in 1 adem uitgelezen.

Alle emoties uit ons eigen gezinsleven komen weer boven. Wij hebben afgelopen april 2010 onze dappere dochter Eva begraven. Eva is net geen 13 jaar geworden. Ik krijg er kippenvel van, omdat jullie verhaal een kopie is van ons verhaal. Dezelfde kanker met een zelfde afloop. Het vertrouwen in God wat Jiska uitstraalde mochten ook wij ervaren bij onze dochter. Eva was niet bang om dood te gaan, zij was ervan overtuigd dat er een God was en dat ze naar de hemel ging. Voor haar sterven zei ze: mam, ik weet wat God wil, Hij wil dat ik bij hem kom. Het was alsof ze op de MSN met God al online contact had...

Jiska en Eva zijn een parel in God's ogen, bij Hem mogen zij weer gezond zijn en bij Hem mogen zijn voor altijd wonen.

Dank je wel voor het schrijven van dit prachtige boek. Met heftige emoties heb ik het gelezen, zo herkenbaar, alsof het over mijn eigen dochter ging. Het helpt mij om stukje bij beetje de draad weer op te pakken....ook al valt mij dat zwaar.

Wij bidden jullie toe dat jullie kracht en troost blijven vinden in wie Jiska was en in wie ze voor altijd in jullie herinnering mag zijn.

Liefs,
Mirjam van Beuzekom, de moeder van Eva

Mijntje Smits zei

Beste Margreet Nagtegaal,


Mijn naam is Mijntje Smits en ik zit in de eindexamenklas van het Merlet College Mill.

Ik ben nou op school bezig met een leesdossier waarin je 4 boeken moet lezen en een brief sturen naar 1 van de schrijvers, 1 van die boeken is Jiska en daarom deze brief.

Ik vind het een heel aangrijpend mooi boek waarin je erg meeleeft en voelt.

Ik hoop dat u nog meer boeken zult schrijven en ik hoop ook dat ik een berichje van je krijg op Mijntjesmits@live.nl

Met vriendelijke groet,


Mijntje Smits

Anoniem zei

Kan ik dit boek nog bij U kopen?
Met vriendelijke groet,
Coleta Platenkamp.
coleta@patientervaringsverhalen.nl

Anoniem zei

hoi margreet!
ik vond het zo'n mooi boek! jiska is vast hartstikke trots!

groetjes van anoniem.

p.s sterkte met alles.

Anoniem zei

hallo Margreet

mijn complimmenten hoor!! het verhaal van Jiska heeft me zo geraakt dat ik echt met jullie leefd.. er zijn geen worden die ik kan beschrijven echt een prachtige boek.
groetjes

Unknown zei

Hoi Margreet,

Echt een heel mooi boek. Ik zal dit verhaal nooit vergeten. Ik leefde helemaal mee. Ik heb echt heel veel respect voor je hoe je dit allemaal hebt beschreven.
Wat zal Jiske trots op je zijn.

Groetjes,
Hilde

Anoniem zei

Hoi Margreet,

Ik heb het boek in een keer uitgelezen met tranen in me ogen ik leefde echt me jullie mee. Wat heb jij en je gezin een heftige tijd gehad. Ik vind het echt heel knap hoe je het allemaal hebt kunnen beschrijven. Jiske zal heel trots zijn. Ik hoop dat ze alles van uit de hemel mee krijgt.

Groetjes,
Hilde

Heel veel sterkte met alles verder!

Livia Tijhof-Barnaart zei

Beste ouders en zusjes van Jiska,

Wat een indrukwekkend boek. Wat een verdriet, pijn, maar vooral ook liefde. Wat hadden jullie haar lief en wat zullen jullie haar missen. Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Ben benieuwd hoe het met Johan en jullie huwelijk is. Hoop dat jullie nog als gezin gelukkig zijn met elkaar. Het zal niet makkelijk zijn geweest.

Anoniem zei

Hallo margreet,
Vanmorgen het boek van jiska maar weer eens uit de kast gepakt. Inmiddels zijn we alweer jaren verder. Ook jiska had nu bijna dertig geworden. We scheelden 1 week. Het verhaal is Nog altijd aangrijpend. Ik zat bij jiska in de klas op de driestar. Wat was het inderdaad een klap om te horen dat jiska ziek was. Dat gevoel kan ik me nu nog herinneren. En wat een feest dat ze op onze afscheidsavond was. Bijzondere meid met een bijzonder verhaal! Fijn ook dat ik ook met bloemen voor haar kist mocht lopen. Van huis uit was Ik dat toen helemaal niet gewend. Maar mijn vader gaf me een duw in de juiste richting met de woorden 'een prinses moet je met bloemen naar haar koning brengen'en zo is het. Hartelijk bedankt voor het schrijven van dit boek. Het houdt de herinnering aan haar levend. Wat hadden we Veel Lol in de klas. Menig leraar moet gek van ons zijn geworden. Heerlijke herinneringen! Veel liefs sjoukje

Corinne zei

Beste Margreet,
Ik heb afgelopen week het boek over Jiska gelezen. Het was heel indrukwekkend. wat hebben jullie veel pijn en verdriet meegemaakt. Maar ook zoveel vreugde in jullie Jiska.
Wat een troost te weten dat ze bij haar Heere in de hemel is.
Dit weten zal jullie altijd sterken in jullie gemis.
Heel apart dat ik met dit berichtje direct onder Sjoukje, mijn schoonzusje sta. Door haar kenden we jullie verhaal en wisten we van Jiska's ziekte, haar sterven en haar begrafenis.
Door dit boek zag ik nu ook de angst en pijn en verdriet van jullie, de ouders en zusjes.

Dank je voor dit boek. Ik zal dit nooit vergeten.
Heel veel sterkte en Gods zegen in jullie huwelijk en gezin toegewenst.
Hartelijke groeten,
Corinne